Tarih: 12.04.2022 16:24

AKHİSAR RAMAZAN SOKAĞINDA BİR KÜLTÜR YAŞATILIYOR.

Facebook Twitter Linked-in

Manevi iklimin sardığı ramazan ayında toplumun her kesimini kapsayan birçok kültürel etkinlikle eski ramazanların yaşatıldığı Ramazan Sokağı halkın ilgi ve takdirini topladı.

Eski tren garının olduğu mekanda  faaliyet gösteren diyanet gençlik merkezinde Akhisar İlçe müftülüğünün hazırlamış olduğu her gün farklı program ve etkinliklerle ramazan coşkusu yaşatılıyor. Gölge oyunundan orta oyununa, tasavvuf musikisinden, sohbet ve kuran ziyafetine Akhisarlıların gönlüne dokunan programlar büyük beğeni topluyor. Tüm etkinlikler ücretsiz ve oldukça seviyeli ve ciddi hazırlanmış olması olduğunu belirten bazı katılımcılar emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

RAMAZAN COŞKUSUNU YAŞATIYORUZ

Akhisar’da Ramazan Sokağındaki temel hedeflerinin iki yıldan beri devam eden pandemi dolayısıyla yaşanan olumsuzlukları bertaraf etmek olduğunu belirten Akhisar İlçe Müftüsü M. Sami Türkmenoğlu hedeflerine ulaştıklarını ifade etti.

Türkmenoğlu “Maalesef iki yıldan beri pandemi dolayısı ile camilerimizde terafihlerimizi tam manasıyla eda edemedik. Ramazan maneviyatını, bereketini ve coşkusunu birlikte paylaşma noktasında eksiklerimiz oldu. İşte tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak maksadıyla oluşturduğumuz Ramazan sokağında ve gençlik merkezindeki etkinliklerle özlediğimiz ramazan coşkusunu halkımıza yaşatmaya çalışıyoruz.

ÇOCUKLARIMIZ VE GENÇLERİMİZDEN YOĞUN İLGİ VAR

Çocuklarımızın, gençlerimizin  ve tüm halkımızın gösterdiği ilgi ve teveccüh bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Biz de bu vesile ile hem ramazan coşkusunu yaşatıyor hem de kültürümüzü sürdürerek gelecek nesillere aktarmaya gayret ediyoruz. Çocukların  sevinçleri, gençlerin yüzlerindeki tebessüm bizim için en güzel ödül. Teveccüh göstererek etkinliklere katılan tüm halkımıza teşekkür ediyor, bir kez daha hayırlı ramazanlar diliyorum” dedi.

ETKİNLİKLER RAMAZAN BOYUNCA DEVAM EDECEK

Ramazan sokağında ve gençlik merkezindeki ücretsiz etkinliklerin Ramazan ayı boyunca tüm hızıyla devam edeceğini belirten M. Sami Türkmenoğlu, emeği geçen tüm personele ve bu etkinliklerin duyurulup halka ulaştırılmasında etkin olan herkese de teşekkür etti.

GHA / Süleyman Kollu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —