Tarih: 11.07.2024 14:14

AKHİSAR ALİYA İZZETBEGOVİÇ MTAL YENİ İSTİHDAMLARI KARŞILAMAYA ADAY

Facebook Twitter Linked-in

 

Elektrikli araçlar teknolojisi alanında yetişmiş tamir ve bakımcı teknik eleman ihtiyacına cevap verecek, aynı zamanda zeytin varlığının her geçen gün arttığı Akhisar’da ve ülkenin zeytin yetişen her yerinde sürekli ihtiyaç duyulan zeytin yağı sıkım operatörü ihtiyacının karşılanması hedefiyle başlatılan projede eğitimlerin başlaması aşamasına geliniyor.

Aliya İzzetbegovic MTAL de yapılan toplantıya Okul müdürü Mehmet Aksoy, proje koordinatörleri Kamile Gökalp, Ercan Yüksel, Süleyman Kollu, projede görevli bölüm öğretmenleri, Ceren Ceylan İbiş, Halil Gülel, Serdar Çengil katıldı.

Toplantıda elektrikli araçlar ve zeytin sıkım operatörleri simulasyonlu eğitimi program çalışmalarındaki gelinen durum, açılacak kurs programları ile ilgili yürütülen çalışmalar ve projenin ilerleyişi hakkında görüşmeler yapıldı.

Manisa'ya Çinli elektrikli araç markası BYD firması tarafından yapılacak olan ve en az beş bin kişi istihdam edeceği belirtilen elektrikli araç fabrikasının önemi vurgulanarak bu ve bunun gibi her gün istihdam duyurularını bundan sonra çok daha duyulacağı belirtilen toplantıda gelişen teknolojiye uygun eğitim ve planlama çalışmalarıyla personel yetiştirme konuları görüşüldü.

Toplantıda eğitim verilecek sınıfların hazırlığının tamamlanma aşamasına geldiği belirtildi.

Eğitim verilecek potansiyel kursiyerlere, sektör temsilcileri ve işletmelere açılacak kurs programları , katılım şartları konusunda bilgilendirme ve tanıtım çalışmaları yapılacağı ifade edildi.

Projenin işleyişi ile ilgili bilgi veren proje okul yürütücüsü Süleyman Kolu “Proje ortağı, Akhisar Zeytin İhtisas OSB ile önümüzdeki günlerde proje ilerleme durumu ve projenin uygulanmasında sağlanacak işbirliklerinin görüşüleceği bir toplantı yapılacak. Bu toplantıdan sonra projenin uygulama aşaması ile ilgili kamuoyuna geniş içerikli bir açıklama yapılacak. Eylül ayı başlarında da projenin eğitim açılışı, ajans temsilcileri, proje ortaklarının, istihdam ve eş finansman desteği veren sektör temsilcilerinin ve birçok potansiyel faydalanıcı sektör temsilcisinin katılımı ile gerçekleştirilecek” dedi.

Projenin okula ve şehir dinamiklerine katkısına vurgu yapan okul müdürü Mehmet Aksoy; “Bu projeyle yeni elektrikli araçlar teknolojilerinde ve yine çok ihtiyaç duyulan zeytinyağı sektöründeki istihdam açıklarına yönelik önemli girdiler sağlanacaktır. Teknik okulların var olma gayelerinden biri de istihdam açıklarına, üretim planlamalarına uygun nitelikli teknik eleman yetiştirmektir. Bu vesile ile ebeveynlere bir çağrımız olsun. Birçok alanda istihdam garantili, yine bir çok alanda da büyük istihdam duyurularının yayınlandığı şu dönemde, çocuklarını teknik okullara yönlendirmekten çekinmesinler. Üreterek büyüme hedefindeki ülkemizin bundan sonraki en büyük ihtiyacı üretimin bizzat içinde olan teknisyen, tekniker, mühendis olacaktır. Tabii burada önemli olan bizim ihtiyaca yönelik eğitimlerimizi inovasyon odaklı, başarılı ve OSB’lerle işbirliği içerisinde yapmamızdır”dedi.

GHA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —