Akhisar Bağlarında Kesimler Hasat Şenliği Havasında Gerçekleşiyor
Akhisar bağlarında hasat işleri yoğunlaşarak devam ediyor. Üretici kuru üzüm alım fiyatlarından umutlu…
İlçemizin kadim tarım ürünlerinden biri olan üzümde kesimler adeta “hasat şenliği” havasında gerçekleşiyor.
Sazoba Mahallesi’ndeki kurutmalık üzüm hasadına Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Serdar Mersinli, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, İlçe Müdürümüz Ahmet Kılıç, Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, Akhisar İlçe Jandarma Komutanı Ali Galip Kocaman, Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa ve kurumlarda görevli teknik personel de katıldı.
Akhisar ovasında bin bir emekle yetiştirilen üzüm salkımları, katılımcılar tarafından özenle kesildikten sonra makine yardımıyla potasa eriyiğine bandırılıp, sergilere yayılarak kurutulmaya bırakıldılar.
Üzüm Üreticisi İyi Bir Fiyat Bekliyor
Geçtiğimiz kış son aylarda yaşanan zirai don, yağışlar, aşırı sıcaklık gibi iklim değişikliğinin olumsuz etkileri ile bağlarında önemli ölçüde rekolte düşüşü yaşayan üzüm üreticisi gözünü açıklanacak kuru üzüm fiyatına çevirdi. Üreticiler, rekolte düşüşü nedeni ile yaşadığı kayıplarını iyi bir fiyat ile dengelemek istiyor. Yakın zaman içinde açıklanacak kuru üzüm alım fiyatının hayati derecede önemli olduğunu belirten üreticiler birkaç yıldan beri istenilen fiyata ulaşılamadığını, ancak bu yıl üreticinin yüzünün güleceği bir fiyatın açıklanmasının şart olduğunun altını çiziyor.
GHA / S. Kollu




GÜVEN MAKİNE YENİ YERİNDE
Akhisar Basınından İlçe Jandarma Komutanı Bayram’a Nezaket Ziyareti
AKHİSAR EMITT FUARINDA TANITILIYOR…
ZEYTİNYAĞI SEKTÖRÜNE VİZYONER BAKIŞ
BELEDİYE MECLİSİNDE ENERJİ KESİNTİLERİ VE RAMAZAN YARDIMLARI ÖNE ÇIKTI
CHP’ Lİ GENÇLERDEN PAZARCILARA SICAK BİR DOKUNUŞ
Ferdi Deren’in Konuğu Öner Alanç
Büyükşehirden Çiftçiye Sıvı Gübre Desteği
İLÇE EMNİYET BİRİMLERİNİN 2025 PERFORMANSI DEĞERLENDİRİLDİ
METEOROLOJİ UYARDI!
1 ŞUBATTA AKHİSARDA ENERJİ YOK!
BAKIRLIOĞLU; SEFALET ÜCRETİ
AK PARTİ İLÇE TEŞKİLATINDAN KIRSAL MAHALLELERE ZİYARET
ÇİFTÇİNİN KREDİYE ERİŞİMİ ENGELLENMEMELİ
Kaymakam Mustafa Can, Zeytinliova Mahallesi’ni ziyaret etti.
Kaçak Kazıya Suçüstü...
AKHİSAR VE BERGAMA MÜZELERİ’NDEN “KÜLTÜR KORUYUCULARI” EĞİTİMİ
BAŞKAN KAYSERİLİ’DEN YENİ YIL MESAJI
MASA TENİSİNDE İL İKİNCİSİ OLDULAR
Akhisar’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.
SINDIRGI 6.1 İLE SALLANDI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kros Coşkusu
Karakucak Güreşi Dünya Şampiyonu Feyzullah Aktürk
Akhisar Lezzet Avcılarını Ağırlıyor
Leziz Akhisar Festivali Başladı
Dr. Ümmühan Tibet :“Zeytinyağı Pahalı Değil, Değerli Bir Üründür”
Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesinde Bir İlk!
Jandarma Kaçakçıya Gözaçtırmadı
GÖLMARMARA BELEDİYESİ II. GELENEKSEL YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ 4 EKİM’DE
Bakırlıoğlu: “Borç üç yıl önce 3 milyardı, bugün 18 milyara fırladı!”
Yükleniyor





