Tarih: 11.07.2024 11:41

Akhisarda Tarım Arazileri Sınıflandırılıyor...

Facebook Twitter Linked-in

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıda, İlçemizdeki toprak sınıflandırma ve haritalama çalışmaları hakkında mahalle muhtarlarına bilgi verildi.

Prof. Dr. İlhami Bayramin, Prof. Dr. Şeref Kılıç ve Kontrol Mühendisi Güntürü Kurşun tarafından konuşma ve sunumları gerçekleştirilen Akhisar Ziraat Odası Salonundaki toplantıya; Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Risk Değerlendirme Daire Başkanı Mehmet Ali Ünverdi, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç, Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, kurumlarda görevli teknik personel ve mahalle muhtarları katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan “Türkiye İklim Akıllı ve Rekabetçi Tarımsal Büyüme Projesi (TUCSAP)” kapsamında toprak etüdü ve sınıflandırma; toprak analizleri ve detaylı dijital toprak haritalarının hazırlanması çalışmaları başlıyor. İşin Akhisar, Kırkağaç, Soma, Gördes ve Demirci ilçelerini kapsayan kısmı, aynı yüklenici iki firmanın ortak girişimi tarafından yürütülecek olan çalışma sayesinde toprakların arazide ve laboratuvarda sistemli bir şekilde incelenmesi, tanımlanıp haritalanması ve sınıflandırılması hedefleniyor. Mahalle muhtarlarının ve kolluk kuvvetlerinin de saha çalışmalarında kolaylık göstermesi gerektiği vurgulanırken, bu çalışma neticesinde elde edilen verilerle Arazi Kullanım Planları (AKUP) ve plan yükümlerinin hazırlanacağı, ulusal toprak veri tabanı geliştirilip güçlendirilerek, ulusal toprak arşivi kurulacağı ifade ediliyor.

GHA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —