Tarih: 15.03.2024 12:17

AKT Enerji Aş den Eğitime Anlamlı Destek...

Facebook Twitter Linked-in

Akhisar Aliya İzzetbegoviç MTAL de uygulanan Simge Projesi kapsamında simülasyonlu genç eğitimi labaratuarlarını  tamamlayıcı özellikteki gıda teknolojisi test analiz laboratuvarının kurulması, öğrencilerin staj eğitimlerinin işletmede yapılması, mezun öğrencilerin istihdamını kapsayan protokol Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde imzalandı. 

Protokole taraf olan Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü, Süleyman Erdem , AKT Enerji Akhisar işletme müdürü Bilal Kuralay, projenin uygulandığı Aliya İzzetbegoviç MTAL  müdürü Mehmet Aksoy imzalarını attı.

İmza töreni öncesi Simge projesi koordinatörü Kamile Gökalp ve proje okul yürütücüsü Süleyman Kollu tarafından  protokolün içeriği, işleyişi hakkında bilgilendirici açıklamalar yapıldı. 

SİMGE AKHİSARDA YAPILAN EN ÖNEMLİ PROJELERDEN BİRİ

İmza töreninde konuşan İlçe milli Eğitim  Müdürü Süleyman Erdem, Simge Projesi'nin Akhisar'da son dönemlerde yapılmış en önemli projelerden biri olduğunu işaret etti.

Erdem "Şehrimizin sadece eğitimine değil, aynı zamanda elektrikli araç, zeytinyağı  sıkımı sektörüne de büyük katkıları olacak Simge projesinin  es finansman ve istihdam taahhüt ile sektörden destek bulması çok önemli. AKT Enerji Aş nin projeye olan desteği ve bu bağlamda gerçekleştirilen protokol çok önemli destek. Ben AKT Enerji Aş Akhisar işletme müdürü Bilal Kuralay Beyefendiye bu destek ve işbirliği için çok teşekkür ediyorum. Protokolun hem taraflara hemde şehrimize hayırlı olmasını diliyorum "dedi.

BAŞARILI PROJELERE DESTEKLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK

AKT Enerji Aş Akhisar işletme müdürü Bilal Kuralay mesleki teknik eğitime ilgili sektörlerin destek vermesi ve eğitim işbirliklerinin çok doğru uygulamalar olduğunu belirtti. Kuralay konuşmasında " sanayicinin hizmet ve ürün üretiminde aradığı kaliteyi yakalayabilmesi iyi eğitilmiş nitelikli iş gücüne bağlı. Bizler bu işbirlikleri ile ileride hem sektörün aradığı nitelikte insan yetişmesini sağlıyoruz hem de her iki taraf için fayda sağlamış oluyoruz.Başarılı projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Eğitim sürecinde okulumuzun ilgili alanlarına gerekli teknik donanım, staj, teknik gezi, labaratuar donatı, istihdam  desteğini artırarak vereceğiz" dedi.

Protokolün şehrimiz gençlerine, ilgili sektörlere ve şehrimize hayırlı olması dileğiyle hatıra fotoğrafı çekildi.

GHA/  Fatma Kayak Kollu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —