Ekrem Kayserilinin İlk Meclisinde Tam Uyum

Akhisar Belediye Başkanlığı görevine gelerek ilk belediye meclis toplantısını gerçekleştiren Ekrem Kayserili'nin , samimi mesajları ve farklı siyasi parti meclis gurupları ile tam uyumu dikkat çekti.

Gündem 2.07.2025 12:10:00 0
Ekrem Kayserilinin İlk Meclisinde Tam Uyum

Akhisar Belediyesi 2025 yılı Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Akhisar Belediye Başkanı Ekrem Kayserili başkanlığında Belediye Meclis salonunda gerçekleştirildi.

Kayserili Kamuoyunu Bilgilendirdi

Göreve geldikten sonra ilk olağan meclis toplantısını gerçekleştiren Başkan Kayserili, Meclis toplantısı başında Akhisar’da geçtiğimiz günlerden bu yana süren yangın afeti ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Kayserili, “Ülkemizin birçok noktasında olduğu gibi, ne yazık ki Akhisar’ımızda da son günlerde büyük bir orman yangını felaketiyle karşı karşıyayız. 28 Haziran Cumartesi günü Musaca Mahallemize yakın bir bölgede başlayan yangın, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılarak toplamda 17 mahallemizi etkiledi.Yangının etkilediği Musaca, Karaköy, Yenice, Çamönü, Hasköy, Durasıl, Kabaağaçkıran, Sarnıç, Doğankaya, Seğirdim, Ulupınar, Şehitler, Çoruk, Akçeşme, Topluca, Taşçılar ve Hacıosmanlar mahallelerimizde ikamet eden vatandaşlarımızın tedbir amaçlı güvenli bölgelere tahliyesi sağlandı ”dedi.

“YANGIN KONTROL ALTINA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR”

Yangının belirli bir bölgede kaldığını, ekiplerin özveriyle çalıştığını dile getiren Başkan Kayserili , “ Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinasyonunda; havadan ve karadan yapılan müdahalelerle yangın büyük bir özveriyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Son gelen bilgilere göre yangın çok nokta bir yerde kalmış, yangın alev aldığında arkadaşlarımız müdahale ediyorlar, soğutma çalışmalarımızda devam etmektedir. Çok şükür ki şu ana kadar herhangi bir can kaybımız olmamıştır. Ancak ciğerlerimiz olan ormanlarımızı, eşsiz doğamızı ve birçok can dostumuz hayvanlarımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu acı olay hepimize bir kez daha göstermiştir ki; doğaya karşı hepimizin büyük bir sorumluluğu var. Anız yakmak, sigara izmaritlerini rastgele atmak veya kontrolsüz şekilde ateş yakmak gibi küçük ihmaller, büyük felaketlere yol açabiliyor. Yangının ilk anından itibaren sahada büyük bir koordinasyon ve dayanışma örneği sergilendi. Başta Tarım ve Orman Bakanlığı ile Manisa Valiliğimiz olmak üzere; Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine, Jandarma ve Emniyet birimlerimize, AFAD ve Sağlık Bakanlığı ekiplerine, ilgili tüm kamu kurumlarına ve gönüllü olarak destek veren tüm hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

“AKHİSAR BELEDİYESİ OLARAK TÜM İMKÂNLARIMIZ İLE SAHADAYDIK”

Yangına ilk andan itibaren müdahale ettiklerini dile getiren Başkan Ekrem Kayserili , “Akhisar Belediyesi olarak biz de tüm imkânlarımızla sahadaydık. Arazözlerimiz, iş makinelerimiz, araç ve ekipmanlarımızla yangın söndürme çalışmalarına aktif destek verdik. Vatandaşlarımızın tahliyesi için otobüslerimizle ulaşım sağladık. Tahliye edilen hayvanların güvenli şekilde tesislere ulaştırılmasını organize ederek barınma ve yem desteği sunduk. Ayrıca hem yangından etkilenen vatandaşlarımıza hem de sahada görev yapan ekiplerimize kumanya ve gıda desteği sağladık. Süreci anbean takip ediyor, ihtiyaçlara hızlı ve etkin çözümler üretmeye de devam ediyoruz.Bu vesileyle yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; bu zorlu süreçte gece gündüz demeden görev yapan tüm kamu kurumlarına, belediye personelimize, gönüllülere ve duyarlı Akhisarlılara en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Akhisar’ın her karış toprağına sahip çıkmaya, doğamızı korumaya ve bu yaraları hep birlikte sarmaya devam edeceğiz”dedi.

 

 GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Güncel konularından ardından meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Toplantının 1. Gündem maddesi olan Akhisar Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi arasında yapılacak asfalt çalışmaları hakkında protokol yapma ve imzalama yetkisi kararı oy birliği ile kabul edildi.

2.gündem maddesinde Akhisar Belediyesi tarafından yeni yapılacak olan Pazar yerinde kullanılmak üzere Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığınca verilecek mal ve malzeme desteği ile ilgili protokol yapma ve imzalama yetkisi kararı oy birliği ile kabul edildi.

3. gündem maddesinde Akhisar Belediyesi ile Manisa Büyükşehir Belediyesi arasında yapılacak sathi kaplama çalışmaları kapsamında araçların kullanılması hususunda, protokol yapma ve imzalama yetkisinin, Akhisar Belediye Başkanı Ekrem Kayserili’ye verilmesi hususundaki karar oy birliği ile kabul edildi.

4. gündem maddesinde Soma Belediyesi ile asfalt çalışmaları hakkında protokol yapma ve imzalama yetkisi oy birliği ile kabul edildi.

5.gündem maddesinde Akhisar Belediyesi’ne ait şirketlerin, yapılacak olan genel kurul toplantılarına katılım ve karar alma konusunda Belediye Başkanı Ekrem Kayserili’ye yetki verilmesi kararı oy birliği ile kabul edildi.

6. gündem maddesinde Eski Karayolu Kavşağı çevre yolu bağlantısının imar planına işlenmesi ve ticaret alanı planlamasına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı itirazı, görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na oy birliği ile kabul edildi.

7 ve 8. maddelerde Reşatbey ve Hürriyet mahallelerindeki park alanlarında 1’er adet trafo alanı ayrılması ve park alanı ayrılması hakkında imar komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

Meclis gündeminin 9. maddesinde, mülkiyeti Akhisar Belediyesi’ne ait olan Hürriyet Mahallesi’ndeki parselin, Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi yapılması amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesine yönelik teklif ele alındı. Konuyla ilgili İmar, Kanun-Nizam ve Plan-Bütçe Komisyonlarının raporları, teklifin komisyonda kalması yönünde hazırlanmış olup, oy birliğiyle kabul edildi.

YENİ MECLİS ÜYESİ ECE GÜVEN OLURKEN BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NE OZAN KIVRAK KATILDI

Dilek ve temenniler kısmında söz alan Akhisar Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Grubu Başkanvekili Lüfti Akdağ, “Bu mecliste Ece Güven arkadaşımız yeni Akhisar Belediyesi meclis üyesi olarak aramıza katıldı. Ayrıca Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’ne bir üyemiz daha eklendi; Ozan Kıvrak bey aramıza katıldı. Her iki arkadaşımıza da görevlerinde başarılar diliyorum ”dedi.

Konuşmaların ardından bir sonraki meclis toplantısının 5 Ağustos Salı günü olarak kararlaştırılmasının ardından Temmuz ayı meclis toplantısı sona erdi.
GHA/

Jandarma Kaçakçıya Gözaçtırmadı

GÖLMARMARA BELEDİYESİ II. GELENEKSEL YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ 4 EKİM’DE

Bakırlıoğlu: “Borç üç yıl önce 3 milyardı, bugün 18 milyara fırladı!”

AKHİSAR’DA İLK KEZ DÜZENLENECEK OLAN LEZİZ AKHİSAR FESTİVALİ 25-26 EKİM'DE BAŞLIYOR

Vali Özkan; 19 Eylül Gaziler Günü kutlu olsun.

Bakırlıoğlu’ndan Tarım Bakanlığı’na Sert Tepki!

AKHİSAR BELEDİYESİNDEN SAĞLIĞA BİR BÜYÜK YATIRIM DAHA

Çağlak İdman Yurdu’ndan Başkan Kayserili’ye Ziyaret

Akhisarda geniş kapsamlı okul servisi denetimi

Üniversiteli Japonlardan Kültürel Dostluk Ziyareti

ORYANTRİNG MİLLİ TAKIMINDAN TARİHİ BAŞARI

Kurtuluşun 103. yılı kutlandı

AKHİSAR BELEDİYESİ KARAVAN PARKI BU YAZ DA TATİLCİLERİN GÖZDESİ OLDU

AKHİSARLI BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ ÖZGÜR MORBEL’E MİLLÎ GÖREV

Su İçin Acil Çözüm Bulunmalı

NASIL BİR ÖĞRENİM TERCİHİ YAPMALI

ESKİ TREN YOLU YENİ PRESTİJ YOLU OLUYOR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DUTLULU AKHİSARA ELİ DOLU GELDİ…

Basın Mensuplarından Emniyet Müdürü Taşan’a Hayırlı Olsun Ziyareti

Akhisar modern bir kapalı spor salonuna kavuşuyor.

Kan Bağışı Yapana Kamp Sandelyesi

Vali Özkan, Valilik Kriz Merkezinde Çalışmaları Takip Etti

Taksici Esnafın Sorunları Masaya Yatırıldı

Dünya Nüfus Gününde Aşure Paylaşımı

Akhisar Şehidini Bağrına Bastı

Şehit Ateşi Akhisar’a Düştü…

KİRAZOĞLU HASTANESİNDE DİYABET OKULU EĞİTİMİ

BAKIRLIOĞLUNDAN TÜİK'İESERT ELEŞTİRİ

Birinci Öncelik; toplum sağlığı, huzur ve can güvenliğini sağlamak

AKHİSAR BELEDİYESİ’NDE YENİ BİR BAŞKAN YARDIMCISI EMRE OKKALI

Yükleniyor

Bakırlıoğlu: “Borç üç yıl önce 3 milyardı, bugün 18 milyara fırladı!”

Taksici Esnafın Sorunları Masaya Yatırıldı

Tebrik.

Polislerden Miniklere Hediye Sürprizi

Akhisar'ın Gururu Euppia Coffee, İstanbul'da Kahve Festivalinde Boy Gösteriyor

AHŞAPLA KONUŞAN ADAM…

İKİ YENİ LOJİSTİK MERKEZ KURULUYOR

Akhisar'dan Deprem Bölgesine Sıcak Yemek...

AKHİSARDAN BALKAN ŞAMPİYONLUĞUNA

ÖZEL DOĞUŞ EMNİYET MÜDÜRÜ ZİYARETİ

Vali Özkan; 19 Eylül Gaziler Günü kutlu olsun.

Bakırlıoğlu’ndan Tarım Bakanlığı’na Sert Tepki!

AKHİSAR BELEDİYESİNDEN SAĞLIĞA BİR BÜYÜK YATIRIM DAHA

Akhisarda geniş kapsamlı okul servisi denetimi

Üniversiteli Japonlardan Kültürel Dostluk Ziyareti

Kurtuluşun 103. yılı kutlandı

AKHİSAR BELEDİYESİ KARAVAN PARKI BU YAZ DA TATİLCİLERİN GÖZDESİ OLDU

ESKİ TREN YOLU YENİ PRESTİJ YOLU OLUYOR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DUTLULU AKHİSARA ELİ DOLU GELDİ…

Basın Mensuplarından Emniyet Müdürü Taşan’a Hayırlı Olsun Ziyareti

ÖLÜMSÜZLÜK MEYVESİNİN MUCİZEVİ YOLCULUĞU

OKUMA YAZMA KURSU AÇILIYOR

Katı Yakıtlı Kalorifer Ateşcisi Kursu Açılıyor

ÜCRETSİZ İNGİLİZCE KURSU

Akhisar Kayhan Ergun MTAL Robot Kulübünden 3. lük Ödülü

SİMGE PROJESİ SANAL GERÇEKLİĞİ EĞİTİMDE KULLANIYOR.

AKT Enerji Aş den Eğitime Anlamlı Destek...

ÜCRETSİZ A2 İNGİLİZCE KURSU

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN MUHTARLARA AİLE OKULU PROJESİ EĞİTİMİ

KARNE ÇOCUĞUNUZUN GELECEĞİNE IŞIK TUTAR

Jandarma Kaçakçıya Gözaçtırmadı

Manisa Emniyeti Göz Açtırmadı...

Manisa'da Emniyetinde Hedef Huzur Ve Güven

"Manisa Güven Huzur Uygulaması"

AKHİSAR EMNİYETİ GÖZ AÇTIRMIYOR.

Manisa Güven Huzur Uygulaması

MANİSA VALİLİĞİ DEPREMZEDELER İÇİN EN ÇOK İHTİYAÇ DUYULANLARI AÇIKLADI

HIZINIZA DİKKAT EDİN! MANİSADA KGYS VE PTS DEVREYE GİRDİ

Manisa’da Fırtına Bekleniyor!

Kent Konseyi’nden Kaymakam Ziyareti

Su İçin Acil Çözüm Bulunmalı

NASIL BİR ÖĞRENİM TERCİHİ YAPMALI

Öğrenciler için tatil başlasın...

Zirai Don Çiftçinin Kaderi Değil

Kullanma Kılavuzu

Eğer kale alınmıyorsan “KALE GİBİ” olmalısın…

Meslek ve Okul Seçiminde Aile Etkisi

Akhisarspor Geçmişin Mirası, Geleceğin Emanetidir…

Yeni sosyal hayatta sınıfta kaldık!..

21 yıl sonra…

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 8 7 0 1 17 22
2.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 1 2 7 17
3.GÖZTEPE A.Ş. 8 4 0 4 9 16
4.FENERBAHÇE A.Ş. 8 4 0 4 7 16
5.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 8 4 2 2 0 14
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 7 4 2 1 3 13
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 8 3 1 4 2 13
8.TÜMOSAN KONYASPOR 7 3 2 2 4 11
9.CORENDON ALANYASPOR 8 2 2 4 1 10
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 8 2 3 3 -1 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 7 2 3 2 -2 8
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 7 1 3 3 -1 6
14.GENÇLERBİRLİĞİ 8 1 5 2 -5 5
15.KOCAELİSPOR 8 1 5 2 -7 5
16.İKAS EYÜPSPOR 8 1 5 2 -7 5
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 8 0 3 5 -12 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 8 1 7 0 -11 3