Tarih: 07.10.2022 15:03

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Manisa’ya Gelişinin 97. Yıldönümü Mesajı

Facebook Twitter Linked-in

      Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele yıllarında ve sonrasında yurt gezilerine çok önem vermiş, bu gezilerde bizzat halkın içine girerek görüşlerini almış, devlet ile milletin birbirlerine olan bağını güçlendirmeye gayret göstermiştir.

Modern bir Türkiye´nin temellerinin atılmasının fikri yapısı üzerinde duran ve gezileriyle kamuoyunu aydınlatmayı prensip haline getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10 Ekim 1925 tarihinde de İlimizi ziyaret etmiştir.

97 yıl önce trenle Manisa’ya gelen, milletimizin varoluş mücadelesinin kahramanı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İlimizi onurlandırmasının gururunu ve coşkusunu bugün halen hissetmeye devam ediyoruz.

Yıllar önce büyük bir kahramanlık örneği göstererek düşmanı bozguna uğratan bu aziz milletin evlatları olarak bizler de bugün içimizde devam eden bu coşku ve inançla modern ve güçlü bir Türkiye için; milli iradenin, demokrasinin, Cumhuriyetimizin yanında olmaya devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Manisa’ya gelişinin 97. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Mücadelemizin kahramanlarını, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

 

Yaşar KARADENİZ

    Manisa Valisi

 

 Paylaş




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —