Tarih: 13.06.2024 15:11

GÜRAL; Karpuz Fiyatları Normal Seyrinde Devam Edecek...

Facebook Twitter Linked-in

Hava sıcaklarının mevsim normallerinin sekiz ile on derece üzerinde seyrettiği bu günlerde çok tüketilmeye başlanan karpuz, serinlik vermesi, su ve şeker dengesini sağlaması bakımından yaz günlerinde en çok tüketilen meyve gurubunda yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin en önemli karpuz üretim merkezlerinden biri olan Adana’da yaşanan aşırı sıcakların karpuz tarlalarına verdiği zarar ve üretimin durması ulusal haber kanallarında haber yapıldı. Biz de bu durumun başta ilçemiz ve bölgemizde bunun etkilerinin ne olabileceğini, fiyatlara bir etkisinin olup olmayacağını Akhisar Pazarcılar Odası Başkanı Sayın Mustafa Güral2a yönelttik. Güral vatandaşları rahatlatan bir açıklama yaptı.

Akhisar Pazarcılar Odası Başkanı  Mustafa Güral’a aşırı sıcak havanın etkisi ile Adana’da karpuz tarlalarının tamamen zarar görmesi, yanmasının şehrimiz ve bölgemizde karpuz tüketimine ve fiyatlarına olumsuz etkisi olur mu şeklinde soru yönelttik. 

Güral gazetemize verdiği demeçte şu ifadelere yer verdi.

“Adanada karpuz tamamen yandı. Ancak şuan Tire, yakın ilçemiz Salihli, gölmarmaraürünleri piyasaya  girdi. Bayrama kadar arz talep dengesinde aşırı bir dengesizlik olacağını düşünmüyoruz. Karpuz fiyatlarımız 10 ila 15 tl arası ve bayram süresince de böyle devam edecektir. Bayram  sonrası 10 tl ve altında karpuzun fiyatlanacağını öngörmekteyiz. Ege bölgemizde salihli gölmarmara tire nazilli ilçelerimizde yoğun ekiliş var.

 Bu bölgede karpuz biter bitmez Balıkesir, Bursa Karacabey devreye girecektir. Vatandaşlarımız rahat olsun, her zaman dediğimiz gibi pazaryerlerimizden, eğer gelemiyorlarsa manavlarımızdan güvenle sebze, meyvelerini alabilirler.

Arife günü Çarşamba pazaryerimiz kurulacaktır.

Ben bu vesile ile Tüm halkımızın Kurban Bayramını kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —