PINAR GÜNEY’DEN USTALIK BELGESİ HAMLESİ…
3308 sayılı mesleki eğitim kanunu kapsamında olmayan mesleklerin çalışanlarının ustalık belgesi alabilmesinin önünü açan bir uygulama hayata geçiriliyor.
Bilindiği üzere 3308 sayılı kanunun kapsamı dışında kalan meslek çalışanları, bağlı oldukları odanın mensubu olduğu konfederasyonların yetkisi ile ustalık belgesi sınavına tabi tutularak belgelendirilmeleri sağlanmakta. Akhisar Lokantacılar, Tatlıcılar ve Köfteciler Odası Başkanı Pınar Güney oda olarak ocak ayında bu kapsamda yapacakları sınav öncesi kendi odası ve diğer odaların mensuplarına bilgi amaçlı bir açıklama yaptı.
Akhisar Lokantacılar, Tatlıcılar ve Köfteciler Odası Başkanı Pınar Güney, Ustalık belgesi problemini çözmeye yönelik çalışmaları ve yapılacak sınavla ilgili bilgileri içeren basın açıklaması yaptı.
Oda yönetim kurulu üyeleri Ali İskeçe, Mümtaz Keleş, Mesut Cansever ve Oda Genel Sekreteri Ferda Güngör’ün katıldığı basın açıklamasında başkan Pınar Güney şunları söyledi.
MANİSA’DA İLK DEFA UYGULAMA KARARINI BİZ ALDIK
Pınar Güney;”Akhisar Lokantacılar Odası olarak en büyük sorunumuz çalışanlarımız ve ustalarımız belge sorunu olduğunu biz göreve geldiğimizde tespit etmiştik. Bizim gıda işi ile uğraşan vatandaşlarımızın, üyelerimizin ve üye olmayan gıda ile uğraşan vatandaşlarımızın da en büyük sorunu bu belge için yeterli sigortalılık gün sayılarının tutmaması ve 6 ay 7 aylık bir eğitim, kurs sürecinin yaptıkları işe uygun düşmemesi. O yüzden 5362 sayılı kanun 75. maddesine dayanılarak çıkartıldı. Bu yasa biz bu yasayı hemen konfederasyonumuzla iletişime geçerek test ile birlikte Manisa’da ilk defa biz uygulama kararı aldık. O yüzden biz ve üyelerimizle ve bize üye olmayan odalarımız bütün gıda işletmeciliği yapanların ustalık ve kalfalık belgelerini bir günde sınavla vereceğiz. Bu bizim gıda ile uğraşan insanlarımız için çok büyük bir avantaj yıllardır bu işi yapıyorlar ama bir türlü belgelendiremiyorlar. Bundan sonra kapsam içinde olsun kapsam dışında olsun bütün mesleklerin gıda işi ile uğraşan tüm meslek kollarının artık ustalık belgesi olmayan kalmasın sloganı olarak çıktık” dedi.
USTALIK BELGESİ ALMAYA DAVET EDİYORUZ
Pınar Güney; “İnşallah Ocak ayında gerçekleştireceğimiz sınava bir hafta öncesinde kendi üyelerimize mesaj çekerek kendi üyelerimizi davet ederek bugün sizler aracılıyla bize üye olmayan başka odalara üye olan fırıncılar, kasaplar büyük işletmelerin ustalarını, sahiplerini ve yanlarında çalışanlara ustalık belgesi almaya davet ediyoruz. Biz bu sınavı bir kerelik yapacağız. O yüzden katılımı yüksek tutarak gerçekten bu işten en yüksek faydayı sağlamak istiyoruz. Ustalık ve kalfalık belgesini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüyle birlikte gerçekleştireceğiz. Sınav komisyonunu ve sınav işlerinin hepsini sayın müdürümüz İsmail Şahin ve onun kurduğu sınav komisyonu gerçekleştirecek. Gerçekten biz bu işi yapmaya karar verdiğimizde gerek İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Şahin bizlere güvenerek bizim arkamızda oldular ve inşallah layığı ile sonlandıracağımıza inandılar. Onlara da buradan teşekkür ederim” dedi.
GHA/ Süleyman Kollu

GÜVEN MAKİNE YENİ YERİNDE
Akhisar Basınından İlçe Jandarma Komutanı Bayram’a Nezaket Ziyareti
AKHİSAR EMITT FUARINDA TANITILIYOR…
ZEYTİNYAĞI SEKTÖRÜNE VİZYONER BAKIŞ
BELEDİYE MECLİSİNDE ENERJİ KESİNTİLERİ VE RAMAZAN YARDIMLARI ÖNE ÇIKTI
CHP’ Lİ GENÇLERDEN PAZARCILARA SICAK BİR DOKUNUŞ
Ferdi Deren’in Konuğu Öner Alanç
Büyükşehirden Çiftçiye Sıvı Gübre Desteği
İLÇE EMNİYET BİRİMLERİNİN 2025 PERFORMANSI DEĞERLENDİRİLDİ
METEOROLOJİ UYARDI!
1 ŞUBATTA AKHİSARDA ENERJİ YOK!
BAKIRLIOĞLU; SEFALET ÜCRETİ
AK PARTİ İLÇE TEŞKİLATINDAN KIRSAL MAHALLELERE ZİYARET
ÇİFTÇİNİN KREDİYE ERİŞİMİ ENGELLENMEMELİ
Kaymakam Mustafa Can, Zeytinliova Mahallesi’ni ziyaret etti.
Kaçak Kazıya Suçüstü...
AKHİSAR VE BERGAMA MÜZELERİ’NDEN “KÜLTÜR KORUYUCULARI” EĞİTİMİ
BAŞKAN KAYSERİLİ’DEN YENİ YIL MESAJI
MASA TENİSİNDE İL İKİNCİSİ OLDULAR
Akhisar’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.
SINDIRGI 6.1 İLE SALLANDI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kros Coşkusu
Karakucak Güreşi Dünya Şampiyonu Feyzullah Aktürk
Akhisar Lezzet Avcılarını Ağırlıyor
Leziz Akhisar Festivali Başladı
Dr. Ümmühan Tibet :“Zeytinyağı Pahalı Değil, Değerli Bir Üründür”
Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesinde Bir İlk!
Jandarma Kaçakçıya Gözaçtırmadı
GÖLMARMARA BELEDİYESİ II. GELENEKSEL YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ 4 EKİM’DE
Bakırlıoğlu: “Borç üç yıl önce 3 milyardı, bugün 18 milyara fırladı!”
Yükleniyor





