Tarih: 30.08.2023 15:25

Akhisar Bağlarında Kesimler Hasat Şenliği Havasında Gerçekleşiyor

Facebook Twitter Linked-in

İlçemizin kadim tarım ürünlerinden biri olan üzümde kesimler adeta “hasat şenliği” havasında gerçekleşiyor.

Sazoba Mahallesi’ndeki kurutmalık üzüm hasadına Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Serdar Mersinli, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, İlçe Müdürümüz Ahmet Kılıç, Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, Akhisar İlçe Jandarma Komutanı Ali Galip Kocaman, Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa ve kurumlarda görevli teknik personel de katıldı.

Akhisar ovasında bin bir emekle yetiştirilen üzüm salkımları, katılımcılar tarafından özenle kesildikten sonra makine yardımıyla potasa eriyiğine bandırılıp, sergilere yayılarak kurutulmaya bırakıldılar.

Üzüm Üreticisi İyi Bir Fiyat Bekliyor

Geçtiğimiz kış son aylarda yaşanan zirai don, yağışlar, aşırı sıcaklık gibi iklim değişikliğinin olumsuz etkileri ile bağlarında önemli ölçüde rekolte düşüşü yaşayan üzüm üreticisi gözünü açıklanacak kuru üzüm fiyatına çevirdi. Üreticiler, rekolte düşüşü nedeni ile yaşadığı kayıplarını iyi bir fiyat ile dengelemek istiyor. Yakın zaman içinde açıklanacak kuru üzüm alım fiyatının hayati derecede önemli olduğunu belirten üreticiler birkaç yıldan beri istenilen fiyata ulaşılamadığını, ancak bu yıl üreticinin yüzünün güleceği bir fiyatın açıklanmasının şart olduğunun altını çiziyor.

GHA / S. Kollu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —